Slide

CleanAllAir luchtwassers
voor geur & luchtzuivering

CleanAllAir luchtwassers
voor geur & luchtzuivering

CleanAllAir luchtwassers
voor geur & luchtzuivering

Biologische luchtwasser

CleanAllAir levert duurzame en energiezuinige biologische luchtwassers die zorgen voor een ammoniakreductie van 70%, 45% geurreductie en een fijnstof reductie van 75%.

Door het installeren van de biologische luchtwasser van CleanAllAir voldoe je aan de emissie wet- en regelgeving van de overheid.

Vereist de milieuvergunning of omgevingsvergunning een hogere reductie van geur en/of fijnstof? Kies dan voor een biologische combi luchtwasser of chemische combi luchtwasser.

Biologische luchtwasser werking

Een biologische luchtwasser werkt met micro-organismen (bacteriën). Deze verwijderen op een effectieve en milieuvriendelijke manier ammoniak en geur en fijnstof uit de uitgaande stallucht. Het waswater bevochtigt de honingraatfilter en zorgt voor het in stand houden van de populatie micro-organismen. De biologische luchtwasser werkt met kleine hoeveelheden waswater en zonder verdere additieven.

Kies CleanAllAir: energiebesparing en slimme eenvoud

De biologische luchtwasser is ontworpen met lage bedrijfskosten en energiebesparing als uitgangspunt. Er is sprake van een laag water- en energieverbruik door het zeer geringe gebruik van waswater. Het systeem kenmerkt zich door slimme eenvoud. Er kan optioneel een extra waterbehandeling worden toegepast om de hoeveelheid spuiwater nog verder te reduceren.

De meest robuuste luchtwassystemen

Zoals men vroeger zei:

“Mag niets kosten en nooit kapot gaan”

Onze systemen draaien na 20 jaar nog!

Topkwaliteit Service & Expertise

  • Eigen storingsdienst
  • krachtig & persoonlijk
  • Letterlijk de beste in de markt
Complete levering

Uiteraard worden onze biologische luchtwassers compleet geleverd met automatische spui-functionaliteit en een elektronisch datalogging-systeem met internetvoorbereiding. De biologische wasser is leverbaar in een kunststof behuizing, maar het is ook mogelijk deze ter plaatse in een bouwkundige voorziening te realiseren.

Uitbreiding met stof-afvang

De biologische luchtwasser is mogelijk uit te breiden met een speciale stof-afvang. Een systeem dat de inkomende stallucht, voordat deze het waspakket bereikt, bevochtigt en ontdoet van stof. Het stof-afvangsysteem bevordert de werking van de wasser en draagt bovendien bij aan nog lagere bedrijfskosten. Door verdamping zorgt dit systeem namelijk voor een afname van spuiwater tot wel 90% ten opzichte van traditionele systemen.

pH-stabilisatie systeem

Een veel voorkomend probleem bij biologische (combi) luchtwassers is verzuring van het waswater. De pH-waarde van een biologische luchtwasser moet tussen de 6,5 en 7,5 liggen. Verzuring heeft een nadelig effect op de werking van de wasser en moet dus voorkomen worden. CleanAllAir past al geruime tijd een pH-stabilisatie systeem toe waarvan de effectiviteit ruim bewezen is en in Duitsland zelfs verplicht is op enkele typen biologische combi luchtwassers. Lees meer over ons unieke pH-stabilisatie systeem.

Kwaliteit en onderhoud

Installeer een CleanAllAir biologische luchtwasser en ben verzekerd van kwaliteit en duurzaamheid. Vele van onze wassers draaien zelfs na 20 jaar nog altijd zonder problemen! Door middel van onze (door de overheid goed bevonden) onderhouds- en servicecontracten zorgen onze ervaren monteurs ervoor dat jouw biocombi optimaal onderhouden wordt. Professioneel preventief onderhoud behoedt je voor onverwachte hoge onkosten. Naast het onderhoudsrapport ontvang je optioneel een indicatieve rendementsmeting. Met deze analyse kun je naar de overheid toe aantonen dat de luchtwasser de vereiste ammoniak-, geur- en stofreductie behaalt. Meer over onderhoud & service.