Slide

CleanAllAir luchtwassers
voor geur & luchtzuivering

CleanAllAir luchtwassers
voor geur & luchtzuivering

CleanAllAir luchtwassers
voor geur & luchtzuivering

Industriële multifase luchtwasser (modulair)

Voldoen aan de lucht emissie wet- en regelgeving, duurzaam en milieubewust produceren en hierbij ook zorg dragen voor de leefbaarheid van de omgeving: CleanAir levert modulair op te bouwen multifase luchtwassers op maat die inspelen op het belang van al deze zaken.

Afhankelijk van de processen in jouw bedrijf, het soort industrie, welke stoffen gereduceerd moeten worden en hoe hoog de ingaande concentraties zijn zorgen wij voor een luchtwasser die past bij jouw bedrijf en zorgt dat jij voldoet aan alle gestelde milieueisen.

De werking van een multifase luchtwasser

Geur is opgebouwd uit een groot aantal verschillende verbindingen waarvan de meeste goed oplosbaar zijn in water. In een 2- of 3-fase natchemische luchtwasser wordt gebruik gemaakt van water als overdracht medium. De geur veroorzakende verbindingen lossen op in water en worden via een aantal filterstappen op uit de lucht gefilterd. Om het gebruik van water te beperken worden aan het water stoffen toegevoegd om de opname capaciteit te verhogen. In het geval dat de luchtstroom stof bevat is het ook mogelijk om een eerste wastrap in te vullen als stofwasser. In de eerste fase wordt meestal de ammoniak [NH3] verwijderd (als deze in de luchtstroom aanwezig is). De overige wastrappen verwijderen met name de geur en/of neutraliseren de lucht.

De techniek

Om een intensief contact te bewerkstelligen tussen lucht en water worden in de nat-chemische wasser de verschillende fasen met kunststof contactpakketten toegepast. Deze pakketten zorgen met hun groot specifiek oppervlak (tot wel 250 m2/m3) voor een zeer efficiënte overdracht van verbindingen in de gasfase naar de waterfase. Omdat de verbindingen een verschillend chemisch karakter hebben worden 2 of 3 wastrappen na elkaar gebruikt om een hoge geurreductie te behalen.

Aan de trappen worden verschillende stoffen toegevoegd. Het is bij deze uitvoeringen mogelijk om te wisselen in toevoeging bij elke wastrap. Dit om een zo breed mogelijk scala aan geurcomponenten te verwijderen of te reduceren. Met de multifase industriële wasser kan heel klantspecifiek worden bepaald wat en hoeveel er gereduceerd moet worden. Een separate stoftrap of koeling vooraf is een mogelijke uitbreiding op deze wasser.

De meest robuuste luchtwassystemen

Zoals men vroeger zei:

“Mag niets kosten en nooit kapot gaan”

Onze systemen draaien na 20 jaar nog!

Topkwaliteit Service & Expertise

  • Eigen storingsdienst
  • krachtig & persoonlijk
  • Letterlijk de beste in de markt
De besturing

Het wassersysteem van CleanAllAir is volledig geautomatiseerd. Alle wastrappen zijn uitgevoerd met een meetsysteem voor o.a. waterniveau, zuurgraad of redox, temperatuur en geleidbaarheid. De aansturing vindt plaats via een PLC bediening met touch screen voor optimaal bedieningsgemak. De PLC is voorbereid voor koppeling aan internet waardoor service ondersteuning op afstand eenvoudig uitvoerbaar is. Relevante gegevens worden gelogd en opgeslagen conform de geldende wet- en regelgeving.

Het plaatsen van een testwasser

Heb je nog niet goed in beeld hoe het binnen jouw bedrijf gesteld is met concentraties stoffen en wat er precies uit de lucht gereinigd moet worden? Dan hebben wij de mogelijkheid om een testwasser te plaatsen. Met deze wasser kunnen wij op locatie samen met jou bepalen en bekijken hoe de lucht gereinigd kan worden. Je ziet en ruikt direct het resultaat. Met de testwasser tonen we aan dat de lucht gereinigd wordt en je voldoet aan de gestelde emissie eisen conform wetgeving en vergunning.

Kwaliteit en onderhoud

Installeer een CleanAllAir industriële luchtwasser en ben verzekerd van kwaliteit en bedrijfszekerheid. Vele van onze luchtwassers draaien zelfs na 20 jaar nog altijd zonder problemen! Door middel van onze (door de overheid goed bevonden) onderhouds- en servicecontracten zorgen onze ervaren monteurs ervoor dat jouw luchtwasser optimaal onderhouden wordt. Professioneel preventief onderhoud behoedt je voor onverwachte hoge onkosten. Naast het onderhoudsrapport ontvang je optioneel een indicatieve rendementsmeting. Met deze analyse kun je naar de overheid toe aantonen dat de luchtwasser voldoet aan de gestelde emissie eisen. Meer over onderhoud & service.